Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

2.2 Uitgangspnten voor ons onderwijs

Onze uitgangspunten

De focus ligt op de leerling en onze uitgangspunten ondersteunen dit. Het zijn als het ware onze beloften aan leerlingen en ouders.

We leven het schoolklimaat voor; respect, veiligheid en je welkom voelen staan centraal.
We laten de kleuter echt kleuter zijn, door hem of haar spelenderwijs en op een betekenisvolle manier te laten ontdekken en leren.
We laten kinderen onbevangen leren (zonder angst, frustratie en verveling) en spreken de intrinsieke motivatie aan om vaardigheden te leren, die ze nu en in de toekomst nodig hebben.
We betrekken elk kind actief bij zijn of haar leerproces, gaan voor een maximaal ontwikkeling en zetten hiervoor ook moderne (digitale) leermiddelen in.
Meer- en hoogbegaafde leerlingen gaan elke dinsdag in de Plusklas (Kwadraat) om samen te leren en te werken vanuit een passend en uitdagend onderwijsaanbod.
We volgen de ontwikkeling van kinderen voortdurend, zodat we daar goed zicht op houden en wanneer het nodig is tijdig passende zorg en begeleiding kunnen bieden.
We bieden daadwerkelijk de in het samenwerkingsverband afgesproken onderwijszorg vanuit de basisondersteuning aan alle leerlingen.
We bieden goede begeleiding bij het maken van een passende keuze van voortgezet onderwijs.
Met de ons toevertrouwde leerlingen gaan we aan de slag met ‘het leven leren’
We gaan uit van saamhorigheid. Samen zijn we de school. Samen met de kinderen en hun ouders maken we de school, door ons open op te stellen en met elkaar
te communiceren.

Onze basiswaarden 

Aangenaam schoolklimaat

Het team werkt vanuit een schoolklimaatovereenkomst, waarin afspraken zijn vast- gelegd over de gang van zaken en functioneren van het team. Onze leerlingen kunnen rekenen op leerkrachten die consequent zijn en doen wat ze zeggen. Dit geeft hen vertrouwen en veiligheid. De communicatie is open en eerlijk, waarbij respect de basis is. We praten met de ander, niet over de ander.
De leerkrachten zijn professioneel in hun handelen. Ze gaan uit van wat goed is voor de kinderen, de organisatie en zichzelf. De leerkracht heeft een voorbeeldfunctie en is verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat in de klas en de school. Leerkrachten zijn enthousiast, positief en hebben plezier in hun werk. Teamleden staan open voor elkaar en zijn geïnteresseerd in de ander. Deze betrokkenheid is zichtbaar in het luisteren naar en de waardering voor de ander. Leerkrachten reflecteren op hun eigen functioneren en geven elkaar feedback. Zo leren ze van en met elkaar en dragen ze samen de verantwoordelijkheid voor het schoolklimaat.

Goed gedrag leren we samen!

We werken samen met Yorneo aan Positive Behavior Support: Positief opgroeien op school en in de wijk Emmermeer. Door op een positieve manier te reageren op wat goed gaat en dit te belonen, werken we gericht aan een veilig, voorspelbaar en positief
leer- en leefklimaat.
In elke wekelijkse PBS-les staat een gedragsverwachting centraal. We werken vanuit drie basiswaarden met daarbij geldende gedragsverwachtingen.
Weerbaarheidstraining
In groep 7 krijgen leerlingen een weerbaarheidstraining. Het vergroot hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. De kinderen leren voor zichzelf opkomen, een mening geven en daarnaar te handelen en bij dit alles in contact te blijven met de ander.


Media
  • Book-groen