Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

4.1 Ouders en school

Ouderbetrokkenheid

Ouders kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij de school. Ze hebben medezeggenschap in de vorm van een medezeggenschapsraad, kunnen helpen in de activiteitencommissie of helpen bij activiteiten of onderwijsondersteunende zaken, zoals het uitlenen van boekjes in groep 1 en 2, helpen bij lezen, het verzorgen van feesten, helpen bij knutselactiviteiten en zwemmen.

Aan het begin van het schooljaar nodigen we ouders uit voor een informatie-uur in de groep. En in de wekelijkse nieuwsbrief staan actuele zaken en activiteiten.
We nodigen ouders regelmatig uit om het werk van hun kinderen te bekijken. Op de kijkavonden laten de kinderen hun werk zien dat ze binnen een project hebben gedaan. Tijdens kijkochtenden laten ze hun schoolwerk zien. Daarnaast is er voor ouders de mogelijkheid om een deel van de ochtend mee te draaien in de groep van hun kind.

Oudergesprekken

Drie keer per jaar zijn er individuele gesprekken. Het eerste gesprek in november is een zogenaamd omgekeerd oudergesprek. Aan de hand van een vooraf door de ouders ingevuld vertelformulier wordt het gesprek gevoerd, waarbij vooral de ouder over zijn/ haar kind verteld. Uiteraard wordt vanuit de school kort iets verteld over de ontwikkeling van het kind in de eerste maanden van het schooljaar. Het tweede gesprek in februari en het derde gesprek in juni, gaan over de resultaten op de verschillende toetsen, verwerkt in het leerlingenrapport, en het welbevinden van het kind.
In groep 1 en 2 wordt ook de observatie vanuit BOSOS in de gesprekken meegenomen. Ouders van nieuwe 4-jarige kleuters krijgen twee weken na de eerste volledige schooldag de uitnodiging om de eerste bevindingen met de leerkracht te bespreken. Gedurende de gehele schoolperiode kunnen ouders om een huisbezoek vragen.
Als de leerkracht het nodig acht, nodigt hij zichzelf hiervoor uit.
Media
  • contact